extindere retea de apa in comuna Mociu, Cluj

Consiliul Judetean Cluj a extins retele de apa si canalizare din Mociu

Compania de Apă Someș S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a finalizat investiția de extindere a rețelelor edilitare din satul Mociu, comuna Mociu.
Astfel, au fost extinse conducta de distribuție a apei pe o lungime de 1,69 km și rețeaua de canalizare pe o distanță de peste 1 km. De asemenea, au fost realizate branșamente și racorduri la consumatorii vizați.


𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝑁𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑎 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑣𝑖𝑒𝑡𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑜𝑐𝑖𝑢. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑐𝑖𝑠 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡𝑎𝑚 𝑑𝑖𝑛 𝑏𝑢𝑔𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒, 𝑐𝑒 𝑛𝑢 𝑎𝑢 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑓𝑖 𝑐𝑢𝑝𝑟𝑖𝑛𝑠𝑒 𝑝𝑎𝑛𝑎 𝑎𝑐𝑢𝑚 𝑖𝑛 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑔𝑢𝑣𝑒𝑟𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙𝑒”


În prezent, localitatea de reședință a comunei Mociu deține un sistem public de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră, gestionat de Compania de Apă Someș. Însă, pe fondul creșterii continue a numărului de locuitori, zeci de gospodării situate de-a lungul drumurilor naționale și județene DN16 și DJ 150, respectiv pe câteva străzi adiacente, au rămas neracordate la aceste rețele.
Lucrările, în valoare de 881.600 de lei, au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.