plata impozite cluj 2023

Cand se pot plati impozitele locale in Cluj-Napoca

În anul 2023, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 5 ianuarie, conform portalului cluj360.ro

Prima zi de plată din anul 2023 pentru celelalte taxe este 3 ianuarie.

Prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală se poate face online chiar din data de 28 decembrie 2022.

Abonamentele de parcare pentru riverani (cartiere) pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2023.

Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare vor fi deschise doar din data de 5 ianuarie 2023.

Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 08.00, online, pe site-ul Primăriei, primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic, la ghișeele instituției.

Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție.

– Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua accesând următorul link: e-primariaclujnapoca.ro/taxe/ . În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.

– O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro .

În perioada 28.12.2022 – 04.01.2023 nu se vor emite certificate de atestare fiscală, ca urmare a operaţiunilor de închidere şi deschidere de an (nu va fi acces la baza de date de taxe şi impozite). Prima zi de eliberare a certificatelor de atestare fiscală este 5 ianuarie 2023